Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De coronamaatregelen moeten worden aangescherpt, zodat we op vakantie kunnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De coronamaatregelen moeten worden aangescherpt, zodat we op vakantie kunnen'

De broodnodige vakantie in het buitenland dreigt in gevaar te komen door de oplopende coronabesmettingen in ons land. Als we zo doorgaan - een verzesvoudiging van het aantal coronagevallen in een week tijd - zou ons land op rood kunnen gaan op de Europese kaart.

Demissionair minister De Jonge heeft het OMT om een spoedadvies gevraagd: zijn er nieuwe maatregelen nodig om de druk op de zorg tegen te gaan en kwetsbaren te beschermen? Mocht dit niet zo zijn, dan staat het kabinet voor een dilemma: als er geen gevaar is in eigen land, zijn strengere maatregelen dan gerechtvaardigd om te zorgen dat Nederlanders wel welkom blijven in het buitenland?

Wat vind jij? Ben je bereid om nu vrijheden in te leveren zodat je naar het buitenland op vakantie kan? Of blijf je juist in Nederland en vind je dit oneerlijk? Wat zijn jouw verwachtingen voor deze zomer?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie