Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet alles op alles zetten om sportverenigingen open te houden'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet alles op alles zetten om sportverenigingen open te houden'

Sportclubs vrezen dat ze de winter niet doorkomen door de hoge energiekosten en smeken om extra steun bij de overheid. Uit een enquête onder 1200 sportverenigingen blijkt dat sportbestuurders met hun handen in het haar zitten.

Daarom is vandaag de stelling: Het kabinet moet alles op alles zetten om sportverenigingen open te houden

De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd sportclubs te steunen, maar volgens veel bestuurders komt daar weinig van terecht. Minister Helder zegt in een reactie dat we dit samen zullen moeten doen, de overheid kan volgens haar niet van iedereen de kosten voor 100 procent compenseren.

Zijn sportverenigingen te belangrijk om om te vallen, omdat we in Nederland nu al te maken hebben met bewegingsarmoede? Of heeft de minister een punt en moeten organisaties zelf in actie komen om omvallen te voorkomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie