Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De koning moet net als wij belasting gaan betalen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De koning moet net als wij belasting gaan betalen'

Een groot deel van de partijen die nu meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen vindt dat de koning belasting moet gaan betalen. Dat blijkt uit hun verkiezingsprogramma's. Het gaat hier om de belasting op een bedrag van 8,9 miljoen euro per jaar.

Nu heeft het koningshuis nog een aantal vrijstellingen, waardoor geen belasting wordt betaald over het inkomen, erfenissen, schenkingen en een deel van het vermogen. Ze betalen wel belasting over hun privévermogen.

Daarom praten we vandaag in stand.nl over de stelling: "De koning moet net als wij belasting gaan betalen"

We zijn benieuwd naar je mening! Vind jij dat het tijd is voor de afschaffing van de fiscale vrijstelling over een deel van het inkomen van het koninklijk huis? Moet de koning die uitzonderingspositie inleveren? Of hoort het juist bij een koninklijk huis om ook een beetje 'verheven' te zijn boven de gewone mens?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie