Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Social media moet verboden worden voor kinderen onder de 16'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Social media moet verboden worden voor kinderen onder de 16'

'Bevrijd de angstige generatie', dat is de slogan van een Amerikaanse psycholoog die ervoor pleit om drastische maatregelen te nemen om jongeren en kinderen te beschermen tegen mentale problemen. Zijn voorstel: geen sociale media onder de 16 en alleen een mobiele telefoon met simpele functies.

“Veel kinderen zitten elke dag uren op hun telefoon” zegt de schrijver van het boek Generatie Angststoornis. “Dat gaat ten koste van andere belangrijke ervaringen, waardoor kinderen uit hun jeugd komen zonder de juiste ontwikkelingen te hebben doorgemaakt.”

Daarom is vandaag de stelling: Social media moet verboden worden voor kinderen onder de 16.

Wat zijn jouw ervaringen met jonge kinderen die een smartphone willen? Heb je bijvoorbeeld afspraken met je kind gemaakt over schermtijd? Weet je wat je kind doet op social media? Merk je dat gebruik van de telefoon ook negatieve invloed heeft op je kind? Of is een smartphone niet te vermijden omdat alle leeftijdsgenootjes er ook één hebben en gaat het eigenlijk prima?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie