Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De problemen bij defensie zijn te groot om met een paar miljard op te lossen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De problemen bij defensie zijn te groot om met een paar miljard op te lossen'

2,4 miljard euro extra naar defensie. Hiermee lijkt de wens van de Tweede Kamer ruimschoots te worden ingewilligd. Maar, dat zal waarschijnlijk wel ten koste gaan van het klimaat- en stikstoffonds.

De Algemene Rekenkamer constateerde gisteren in een rapport dat het ministerie van Defensie met hardnekkige problemen kampt die niet alleen met geld op te lossen zijn. Er worden fouten gemaakt bij inkoop en aanbestedingen, eenheden hamsteren munitie uit vrees voor munitietekorten en het achterstallig onderhoud van vastgoed loopt op.

Daarom praat ik over de stelling: De problemen bij defensie zijn te groot om met een paar miljard op te lossen

Moet er koste wat kost meer geld naar defensie zodat ze daar hun problemen kunnen oplossen en we eindelijk aan de 2% norm van de NAVO kunnen voldoen? Of mag dit niet ten koste van alles en is defensie nu niet belangrijker dan bijvoorbeeld klimaat?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie