Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het weglopen van LTO in dit stadium is onverantwoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het weglopen van LTO in dit stadium is onverantwoord'

Boerenorganisatie LTO is uit de onderhandelingen voor het Landbouwakkoord gestapt. De belangenorganisatie vindt dat ze te weinig handelingsperspectief en inkomenszekerheid geboden krijgen.

Dat er een landbouwakkoord komt is cruciaal, want er hangt zoveel van af. Minister Piet Adema noemt het opstappen van LTO 'een gemiste kans'. Een van de opties is dat het kabinet eenzijdig regels gaat opleggen aan boeren. Zeker om uit de stikstof-impasse te komen moet er iets gebeuren.

De stelling: 'Het weglopen van LTO in dit stadium is onverantwoord'

Wat vind jij? Moet het kabinet nu dan maar de regie volledig naar zich toe trekken? En hebben de boeren hun hand overspeeld? Of is het kabinet er te weinig in geslaagd om de boeren vertrouwen te geven?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie