Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Doorgaan van de reguliere zorg is net zo belangrijk als de coronazorg'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Doorgaan van de reguliere zorg is net zo belangrijk als de coronazorg'

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle heeft dit weekend twintig patiënten afgebeld die op de wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie. Door de toestroom van coronapatiënten, in combinatie met een toename van acute zorg en verloskunde, stokt de zogenoemde 'inhaalzorg'.


Daarnaast is het Isala het eerste ziekenhuis dat weer patiënten moest verplaatsen: drie coronapatiënten zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Rotterdam.

Heb je zelf te maken gehad met reguliere zorg die niet doorging door corona? Vind je dat de discussie over wie er voorrang moet krijgen in de zorg opnieuw gevoerd moet worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie