Stand.nl

Stand.nl: 'De overwinning voor radicaal-rechts in Italië is zorgwekkend voor Europa'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overwinning voor radicaal-rechts in Italië is zorgwekkend voor Europa'

De radicaal-rechtse Georgia Meloni heeft de overwinning opgeëist in de Italiaanse verkiezingen. Meloni wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste vrouwelijke premier van Italië. Ze is tegen abortus, tegen euthanasie en tegen het homohuwelijk. Ze zegt iets te willen doen aan het geweld van de Islam. Haar partij Fratelli d'Italia heeft fascistische wortels.

Ook heeft ze beloofd de tienduizenden migranten tegen te houden die elk jaar aan de Italiaanse kust arriveren. Tegelijkertijd steunt ze wel de wapenleveranties aan Oekraïne en heeft ze Poetin veroordeeld.

Vandaag in Stand.nl: 'De overwinning voor radicaal-rechts in Italië is zorgwekkend voor Europa'

Wat betekent dit voor Europa waarin ook in Polen, Hongarije en Zweden een rechtse regering de leiding heeft? Staat hiermee de stabiliteit en eensgezindheid in Europa onder druk? Maakt u zich zorgen over de toekomst van Europa met de toename aan rechtse regeringen? Of misschien bent u zelf Italiaan... hoe kijkt u naar de rechtse koers die Italië is ingeslagen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie