Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Nederland is en blijft een goed land om in te leven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Nederland is en blijft een goed land om in te leven

Ondanks het chagrijn in Den Haag waren er ook positieve signalen op Prinsjesdag. Volgens demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra draait de economie 'als een tierelier'.

Er is lage werkloosheid, we gaan er komend jaar verrassend genoeg niét op achteruit en we hebben miljarden te spenderen.

Maar de zorgen zijn groot: Polarisatie in de samenleving, de wooncrisis, de stikstofcrisis, het dalende vertrouwen in de politiek. De vraag blijft staan hoe het kabinet dat gaat oplossen.

Toch stelde de koning gisteren in zijn troonrede onomwonden: Nederland is en blijft een mooi land om in te leven. Bent u het daar mee eens of laat het kabinet daarmee vooral zien weinig voelsprieten in de samenleving te hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie