Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nieuwe wethouders moeten beter gescreend worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nieuwe wethouders moeten beter gescreend worden'

Nu de gemeenteraadsverkiezingen alweer twee weken achter ons liggen worden de komende tijd in veel gemeenten nieuwe wethouders aangesteld als de onderhandelingen achter de rug zijn. Maar een wet om nieuwe wethouders te screenen op integriteit is niet op tijd klaar.

Dus roept minister Hanke Bruins-Slot (Binnenlandse Zaken) burgemeesters op om zelf aan de slag te gaan met deze kwestie. En bijvoorbeeld een risicoanalyse uit te voeren op het gebied van financiƫle belangen van de kandidaten en of ze hebben gelogen op hun CV.

Daarom vandaag in Stand.nl: 'Nieuwe wethouders moeten beter gescreend worden'

Moeten nieuwe wethouders een rigoureuze check ondergaan? Of is een screening niet genoeg om wethouders volledig door te lichten en mogelijke dubieuze praktijken tegen te gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie