Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het offer voor een politieke carrière is te groot'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het offer voor een politieke carrière is te groot'

Stop ermee en laat de politiek achter je. Daar komt de oproep van de dochters aan hun moeder, minister Sigrid Kaag, op neer. Zij zeggen aanstaande zondag in College Tour dat ze vrezen dat hun moeder hetzelfde lot wacht als Els Borst. En daarmee wordt pijnlijk duidelijk hoe hoog de prijs is die veel politici betalen - vooral door de constante stroom aan bedreigingen


Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het offer voor een politieke carrière is te groot.


Heb je begrip voor de twijfel van Kaag nu haar dochters die emotionele oproep doen? Vragen we te veel van onze politici, niet alleen op landelijk maar ook op lokaal niveau? Zou je zelf in dit klimaat een politieke carrière aangaan, of doe je dat al? Hoe zorgen we ervoor dat goede mensen dit belangrijke werk blijven doen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie