Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De zorgpremie stijgt te hard'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De zorgpremie stijgt te hard'

Voor menigeen is het even slikken: onze zorgpremie wordt het komende jaar flink duurder. Zorgverzekeraar DSW maakt traditioneel als eerste de premie voor volgend jaar bekend en die stijgt naar 149 euro per maand. De grootste stijging sinds 2006.

Al jaren wordt gewaarschuwd dat ons zorgstelsel duurder en duurder wordt, maar op deze manier gaat fatsoenlijke zorg wel een heel grote hap uit ons maandelijks budget nemen.

Daarom is de stelling van vandaag: 'De zorgpremie stijgt te hard'

Graag willen we van je weten wat jij dacht toen je hoorde dat de zorgpremie komend jaar met zo'n tien procent stijgt. Kun je die nog wel betalen? Heb je er begrip voor, omdat één van de beste zorgstelsels ter wereld nu eenmaal veel kost? Of ga je misschien je eigen risico flink verhogen om de maandelijkse premie te kunnen verlagen?

Praat mee met Stand.nl in de Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling en als je wil sturen we je als eerste een nieuwsbrief met de stelling. Tot 10.00 kun je ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1101 Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie