Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het dimmen van de zon tegen klimaatverandering gaat te ver'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het dimmen van de zon tegen klimaatverandering gaat te ver'

In de laatste Stand.nl van deze week een denkoefening over klimaatverandering. Een internationale commissie deed onderzoek naar de vraag of we moeten kijken of we de zon kunnen dimmen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Zonnestralingsbeheer heet dat, door stofdeeltjes in de atmosfeer en wittere reflecterende wolken. Maar dit is behoorlijk omstreden. De commissie zegt: wel onderzoeken, niet experimenteren.

Maar wat zeg jij? Technische middelen kunnen natuurlijk een oplossing zijn bij grote problemen, maar hoe ver kun je daarin gaan? Moeten we inzetten op techniek als het met alleen gedragsverandering niet lukt? Of bekruipt je het gevoel dat we voor God aan het spelen zijn als er gepraat wordt over het manipuleren van de zon?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie