Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet serieuzer rekening houden met toekomstige overstromingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet serieuzer rekening houden met toekomstige overstromingen'

We herinneren ons allemaal nog de beelden van voorbij drijvende koelkasten en het totaal ondergelopen centrum van Valkenburg. Uit internationaal onderzoek blijkt dat extreme regenval in de toekomst vaker voor gaat komen als gevolg van klimaatverandering. We moeten ons volgens dit onderzoek dus opmaken voor meer toekomstige overstromingen zoals in Limburg, Duitsland en België.

De kans op extreme neerslag die tijdens buien naar beneden komt, is door het veranderende klimaat met 3 tot 19 procent toegenomen. Maar is dat wel zo veel? En wat betekenen deze cijfers precies voor ons land?

Moeten we alles op alles zetten om overstromingen te voorkomen of wordt het tijd voor andere maatregelen? Misschien moeten mensen in laaggelegen gebieden het wel letterlijk hogerop gaan zoeken? En heb jijzelf recent al maatregelen genomen met het oog op de toekomst?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie