Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'Nederland moet serieuzer rekening houden met toekomstige overstromingen'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet serieuzer rekening houden met toekomstige overstromingen'

We herinneren ons allemaal nog de beelden van voorbij drijvende koelkasten en het totaal ondergelopen centrum van Valkenburg. Uit internationaal onderzoek blijkt dat extreme regenval in de toekomst vaker voor gaat komen als gevolg van klimaatverandering. We moeten ons volgens dit onderzoek dus opmaken voor meer toekomstige overstromingen zoals in Limburg, Duitsland en België.

De kans op extreme neerslag die tijdens buien naar beneden komt, is door het veranderende klimaat met 3 tot 19 procent toegenomen. Maar is dat wel zo veel? En wat betekenen deze cijfers precies voor ons land?

Moeten we alles op alles zetten om overstromingen te voorkomen of wordt het tijd voor andere maatregelen? Misschien moeten mensen in laaggelegen gebieden het wel letterlijk hogerop gaan zoeken? En heb jijzelf recent al maatregelen genomen met het oog op de toekomst?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie