Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet compromisloos vasthouden aan de strenge stikstofplannen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet compromisloos vasthouden aan de strenge stikstofplannen'

Het is D-Day voor de landbouwsector. Vandaag presenteert minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof haar plannen om de uitstoot van stikstof vóór volgend jaar drastisch te verlagen. De Nederlandse boeren houden hun adem in, want de minister lijkt zeer beslist om de verregaande plannen te realiseren.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het kabinet moet compromisloos vasthouden aan de strenge stikstofplannen

Als het aan Van der Wal ligt gaan de provincies haar strenge plannen uitvoeren. Als zij de beoogde stikstofdoelen niet halen, grijpt zij in. En dat kan gaan om reducties tot maar liefst 80%. Boerenorganisaties zoals LTO Nederland en Farmers Defence Force reageerden deze week al woedend. Is die woede terecht? Of wordt het tijd dat de sector nu echt een keer structureel schoner gaat werken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie