Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De overheid moet een beter antwoord vinden op de verharding van de boerenprotesten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet een beter antwoord vinden op de verharding van de boerenprotesten'

Gisteren braken de boeren door een politieblokkade bij stikstofminister Van der Wal, ze staken hooibalen in de brand op de snelwegen, in Stroe is gisteravond een politieauto aangevallen met grote hamers en stalen pijpen. En hulpverleners zijn met vuurwerk belaagd op de A50.

Volgens politiechef Woelders zijn dit tekenen dat het boerenprotest verhardt. Ondertussen maakt politievakbondsvoorman Jan Struijs zich zorgen over de druk die de boerenprotesten leggen op de capaciteit van de politie elders in het land.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: De overheid moet een beter antwoord vinden op de verharding van de boerenprotesten.

Wat denk jij? Is de overheid teveel aan het pappen en nathouden? Is de politie teveel gericht op 'de-escaleren', terwijl ze eigenlijk harder zouden moeten ingrijpen? Had de minister beter beschermd moeten worden? Wat is volgens jou een passende reactie op de toenemende boerenagressie?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie