Stand.nl

Stand.nl: 'Wat kunnen we doen om Turkije en Syrië zo goed mogelijk te helpen?'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Wat kunnen we doen om Turkije en Syrië zo goed mogelijk te helpen?'

Voedselpakketten, kleding inzamelen, of gewoon geld geven? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er mogelijk meer dan 23 miljoen Turken en Syriërs getroffen door de aardbevingen van afgelopen maandag en hulp is dus hard nodig.

In Nederland zijn er overal inzamelingsacties voor Turkije en Syrië op gang gekomen en gisteravond is ook de Giro-555 geopend. Toch blijft het het lastig te bepalen wat nou de beste hulp is, zeker nu de getroffen gebieden om meerdere redenen ontzettend moeilijk te bereiken zijn.

Daarom vandaag geen stelling, maar een vraag: Wat kunnen we doen om Turkije en Syrië zo goed mogelijk te helpen?

Ben jij op een manier bezig met hulp aan de slachtoffers? Heb je ervaring met noodhulpverlening? Verbaas je je over hoe de noodhulp nu wordt geregeld? Of voel je je vooral heel machteloos maar zou je graag wat willen doen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie