Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ook de ME moet kunnen staken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ook de ME moet kunnen staken'

Tijdens een grote coronademonstratie aanstaande zondag in Amsterdam gaat de Mobiele Eenheid staken. De ME zou gebukt gaan onder een veel te hoge werkdruk, maar burgemeester Femke Halsema wil juist dat de Mobiele Eenheid die dag op volle sterkte aanwezig is.

De angst is dat de vooraf aangekondigde staking rellende coronademonstranten in de kaart speelt. Toch kan het volgens de vakbond niet anders: "het moment van de laatste druppel in de emmer is aangebroken".

Volgens de vakbond is de ME niet de enige die voor veiligheid hoeft te zorgen. "De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en moet het maar oplossen. Wie weet, vraagt ze het leger om ondersteuning."

Wat vind jij? Moet de ME te allen tijde de openbare orde en veiligheid waarborgen en zijn er andere manieren waarop de vakbond haar punt kan maken? Of moeten ME'ers dit kunnen doen na een jaar inzet bij heftige protesten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie