Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is consumentenvertrouwen is historisch laag: geldt dat ook voor jou?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is consumentenvertrouwen is historisch laag: geldt dat ook voor jou?'

Nog nooit was het consumentenvertrouwen zo laag als de afgelopen twee maanden. Dat berekende het CBS. Meer dan 60% van de Nederlanders is terughoudend in het doen van grote aankopen. En dat komt - niet verrassend - vooral door de hoge inflatie en de hoge prijzen die daarvan het gevolg zijn.

Daarom vandaag geen stelling maar een vraag: 'Het consumentenvertrouwen is historisch laag: geldt dat ook voor jou?'

Sinds 2013 hebben we niet zo weinig vertrouwen in de economie. Toen kwam dat door de financiƫle crisis, nu is dus de inflatie de hoofdschuldige. Stel je ook grote aankopen, zoals een nieuwe wasmachine of fiets uit? Sla je dit seizoen de wintersport over? Of zie je vooralsnog geen reden om voorzichtig te zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie