Stand.nl

Stand.nl: 'Het is goed dat het kabinet een nieuwe lockdown invoert'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat het kabinet een nieuwe lockdown invoert'

Het is onvermijdelijk: vanavond kondigt het kabinet nieuwe maatregelen af om de coronacijfers te beteugelen. Een korte maar stevige lockdown moet op korte termijn het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames verlagen.

Het kabinet denkt dus aan een lockdown van drie weken waarbij de horeca en de niet-essentiƫle winkels om 19:00 uur dicht moeten. Ook het bezoek aan huis wordt beperkt en thuiswerken moet weer de norm worden. Vanavond lichten demissionair premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie de nieuwe maatregelen toe.

Wat vind jij: die lockdown werd hoog tijd gezien de problemen in de zorg? Of kijk je er als een berg tegenop en kun je het maar moeilijk opbrengen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie