Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het wordt tijd dat kinderen en jongeren serieuze invloed krijgen op beleid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het wordt tijd dat kinderen en jongeren serieuze invloed krijgen op beleid'

Nederland moet veel meer doen met de stem van kinderen en jongeren, dat is de heldere oproep van het Kinderrechtencollectief. Volgens voorzitter Marc Dullaert is het in landen om ons heen veel beter geregeld met de kinder- en jeugdparticipatie.

Vandaag in Stand.nl: Het wordt tijd dat kinderen en jongeren serieuze invloed krijgen op beleid

En dat kan: door bijvoorbeeld een kindertoets in te voeren, waarbij al het beleid dat invloed heeft op de jeugd wordt voorgelegd aan een panel. Of een generatietoets, waarbij doorgerekend wordt wat de invloed van nieuw beleid is op de komende generaties.

Een goed idee? Wordt het tijd dat er serieus werk gemaakt wordt van de stem van jongeren en kinderen? Of ligt de grens om te stemmen niet voor niets op 18, en zijn bestuurders zich heus genoeg bewust van het belang van de volgende generatie?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie