Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het draait in de campagne te veel om wie er premier wil worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het draait in de campagne te veel om wie er premier wil worden'

Nog ruim twee weken en we bepalen met onze stem hoe de nieuwe Tweede Kamer eruit gaat zien. Maar tot die tijd gaat het in de campagne heel veel over de vraag: wie wordt onze nieuwe premier? Misschien omdat we na het tijdperk Rutte ook eindelijk een nieuwe minister-president krijgen speelt die vraag een grote - misschien wel te grote - rol. En dan weigert één van de kandidaten voor het premierschap, Pieter Omtzigt, ook nog eens om duidelijkheid over zijn eigen positie te geven.

Daarom is vandaag onze stelling: 'Het draait in de campagne te veel om wie er premier wil worden'

Wat vind jij? Is het voor jouw stem belangrijk om te weten wie het land gaat leiden als zijn of haar partij de grootste wordt? Of gaat het om de ideeën die de partij voorstaat en is dat leiderschap van secundair belang?

Lees hier waarom Omtzigts aarzeling ook averechts kan gaan werken.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie