Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Alle kinderen moeten twee dagen per week naar de kinderopvang kunnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Alle kinderen moeten twee dagen per week naar de kinderopvang kunnen'

Alle kinderen – ook die van niet-werkenden - moeten in elk geval twee dagen per week naar de crèche kunnen. Dit is het heldere advies van de SER.Nu is de kinderopvangtoeslag alleen weggelegd voor gezinnen waarin beide ouders werken, studeren, re-integreren of inburgeren. Daarnaast moet het systeem van toeslagen simpeler.

Vind je dit een goed idee? Moet de belastingbetaler meer bijleggen voor mensen die thuis de tijd hebben om zelf op de kinderen te passen? Of wegen de voordelen van de opvang zwaarder? Kinderen die niet naar de kinderopvang zijn geweest beginnen vaak met een achterstand aan de basisschool die ze maar moeilijk of soms zelfs niet kunnen inhalen.

D66 en GroenLinks willen zelfs nog verder gaan en kinderopvang tot vier dagen volledig gratis maken. Midden in de formatie zou dit zomaar een belangrijk punt kunnen worden.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Wegens technische problemen kan het zijn dat je niet kunt stemmen. Wij proberen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Excuses voor het ongemak.

Ster advertentie
Ster advertentie