Stand.nl

Stand.nl: Werkgevers moeten werknemers om vaccinatiebewijs kunnen vragen

KRO-NCRV
foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Werkgevers moeten werknemers om vaccinatiebewijs kunnen vragen

Steeds meer werkgevers willen hun personeel om een vaccinatiebewijs kunnen vragen. Uit een rondgang van werkgeversorganisatie AWVN zou het om zo'n 70 procent van de werkgevers gaan. Zij vragen zich af hoe zij hun klanten kunnen beschermen als zij niet de vaccinatiestatus van hun eigen personeel kennen.

Maar: als je bij een café je coronapas moet laten zien, maar je niet eens zeker weet of degene die de pas moet scannen gevaccineerd is, wat stelt die coronapas dan voor? Moet er daarom regelgeving komen zodat werkgevers naar het coronabewijs van hun medewerkers kunnen vragen? Of gaat medische privacy vóór, en moeten werkgevers zelf maar een veilige werkplek creëren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie