Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten gehoorschade serieuzer nemen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten gehoorschade serieuzer nemen'

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders drijft het tot complete wanhoop: oorsuizen. En nu artsen en audiologen een 'vloedgolf' aan nieuwe, vooral jonge, tinnituspatiënten voorzien, wil de politiek met wetgeving ingrijpen om gehoorschade bij jongeren terug te dringen.

Meer preventie, bijvoorbeeld een lager maximum muziekniveau en het dragen van oordoppen, kan veel nieuwe patiënten met blijvende gehoorschade voorkomen. Toch klinkt er op feesten nog te vaak te harde muziek en dragen nog te weinig mensen (goede) oordoppen wanneer zij naar een feestje gaan.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: We moeten gehoorschade serieuzer nemen.

Ga jij regelmatig naar de kroeg waar de muziek eigenlijk te hard staat? Vind je dat er te weinig aandacht voor is? En wat doe jij om gehoorschade te voorkomen? Of heb jijzelf al last van oorsuizen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie