Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Een extraparlementair kabinet klinkt zo gek nog niet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Een extraparlementair kabinet klinkt zo gek nog niet'

Nu de vorming van een minderheidskabinet dus ook is mislukt, ligt voor informateur Johan Remkes vandaag eigenlijk alleen nog de optie van een extra parlementair kabinet op tafel.


Dan is er een regeerakkoord waar de ministers van de deelnemende partijen zich aan moeten houden, maar hoeven de fracties van die partijen niet van tevoren steun hoeven te beloven.

De fractievoorzitters van VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, Volt, SGP en Fractie Den Haan zijn door Remkes uitgenodigd om de mogelijkheid van een extraparlementair kabinet te onderzoeken. Vind je dat een goede zet? Of vind je dat Remkes de stekker eruit moet trekken en er nieuwe verkiezingen moeten komen? Zie je een extraparlementair kabinet als een welkome oplossing, óf als een teken van politieke armoede?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie