Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Zweden en Finland moeten zo snel mogelijk bij de NAVO'

foto: Nieuwsuurfoto: Nieuwsuur
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Zweden en Finland moeten zo snel mogelijk bij de NAVO'

Zweden en Finland willen toetreden tot de NAVO. De twee landen bleven tot nu toe altijd neutraal, maar de oorlog in Oekraïne 'heeft de veiligheidssituatie totaal veranderd', stellen ze. Maar lidmaatschap van de NAVO is niet zonder risico's


Rusland heeft gewaarschuwd dat toetreding van Zweden en Finland tot het militair bondgenootschap de stabiliteit in gevaar brengt Maar minister Ollongren van Defensie heeft al laten weten het een logische stap te vinden.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Zweden en Finland moeten zo snel mogelijk bij de NAVO.

Vindt u het een geruststellende gedachte dat de NAVO wellicht wordt uitgebreid? Moet de procedure dan ook zo snel mogelijk worden doorlopen of moeten we dit niet overhaast aanpakken? Of bent u wellicht bang voor escalatie als Finland en Zweden lid worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie