Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De verplichte warmtepomp is een slecht plan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De verplichte warmtepomp is een slecht plan'

Het tempo waarop huizen groener worden moet omhoog vindt het kabinet. Daarom moet straks iedereen die vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen een (hybride )warmtepomp installeren.

Maar zo'n ding past lang niet in ieder huis, de kosten zijn vrij hoog en de vraag is, is er wel voor iedereen subsidie? Daarnaast lijkt er op dit moment ook niet genoeg materiaal te zijn om nog maar te zwijgen van het tekort aan installateurs.

Daarom praten we vanochtend over de stelling: De verplichte warmtepomp is een slecht plan

Is het toch goed dat er een verplichting komt want biedt dat leveranciers, installateurs en woningeigenaren wel een duidelijk perspectief en wordt er op die manier eindelijk een flinke stap gezet? Of getuigt dit plan simpelweg van te weinig realiteitszin?

We zijn ook benieuwd of u bezig met de verduurzaming van uw huis, heeft u misschien al een warmtepomp (en wat is uw ervaring?) Of ziet u die warmtepomp helemaal niet zitten en zoekt u naar andere duurzame energiebronnen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie