Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Reisorganisaties moeten bij natuurgeweld meer verantwoordelijkheid nemen voor hun toeristen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Reisorganisaties moeten bij natuurgeweld meer verantwoordelijkheid nemen voor hun toeristen'

Bosbranden in Griekenland, noodweer in Italië. Nederlandse toeristen die hiermee geconfronteerd werden voelen zich in de steek gelaten door hun reisorganisatie. Gebrekkige informatie of reizigers die gewoon werden afgezet bij een hotel op Rhodos, waar ze tien minuten later moesten vluchten voor het oprukkende vuur. Het is daarom hoog tijd dat reisorganisaties hun verantwoordelijkheid nemen zeggen toerisme-experts.

Wat vind jij? Doen reisorganisaties op dit moment te weinig? Of hebben mensen die ondanks alle bosbranden toch op het vliegtuig naar Rhodos stappen boter op hun hoofd?

Ken jij mensen die op de camping bij het Gardameer werden getroffen door het noodweer of heb je misschien een vakantie geboekt naar Rhodos en zit je nu met je handen in het haar?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie