Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Staken moet altijd kunnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Staken moet altijd kunnen'

Totale chaos was het zaterdag op Schiphol, door een wilde staking van bagagepersoneel van de KLM. Vanwege slechte arbeidsvoorwaarden, de hoge werkdruk en het plan van KLM om de afhandeling van bagage deels te uit te besteden, legden 150 werknemers het werk stil.

Tientallen vluchten werden geannuleerd, er stonden lange wachtrijen bij de balies, mensen moesten uren wachten op hun koffers en uiteindelijk werden zelfs de afritten van de A4 richting Schiphol afgesloten om te voorkomen dat er nog meer mensen naar de luchthaven zouden komen.

Kortom, de staking had grote gevolgen. Maar de stakers deden niets meer dan opkomen voor hun rechten. Daarom praten we vanmorgen over de stelling: 'Staken moet altijd kunnen'.

Stond jij in één van die lange rijen op Schiphol? Of miste je je vlucht omdat je de luchthaven niet kon bereiken? Heb je nog steeds je bagage niet nadat je zaterdag landde op Schiphol? Heb je wel begrip voor de staking of vind je dat het KLM-personeel een rustiger dag had moeten uitzoeken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie