Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moeten strengere regels komen om het gevaar van fatbikes te beteugelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moeten strengere regels komen om het gevaar van fatbikes te beteugelen'

Fatbikes zorgen voor overlast en ergernis, en al lang niet meer alleen in de grote steden. Jonge bestuurders, of fatbikes die veel te hard gaan, zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg.

Vier Nederlandse fabrikanten van fatbikes nemen de vlucht naar voren en presenteren straks plannen om de overlast in het verkeer tegen te gaan. Gemeentes zijn er al langer klaar mee en pleitten al eerder voor een snelle invoer van maatregelen.

Daarom onze stelling: Er moeten strengere regels komen om het gevaar van fatbikes te beteugelen

Wat vind jij? Ben je helemaal klaar mee en zou je de fatbikes het liefst van de weg zien verdwijnen? Of zie je juist de voordelen: elektrische fietsen in plaats van auto's of vervuilende scooters? En als er maatregelen worden ingevoerd, wat werkt dan, denk je? Een leeftijdsgrens, helmplicht of strengere handhaving?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie