Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er is geen tijd om oeverloos te discussiëren over het asielakkoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er is geen tijd om oeverloos te discussiëren over het asielakkoord'

Veel onrust bij de achterbannen van de regeringspartijen nadat het asielakkoord is gesloten. Tientallen leden van de ChristenUnie hebben een brief geschreven waarin ze eisen dat de plannen worden teruggedraaid. Ze spreken van een moreel failliet, terwijl volgens de achterban van de VVD het akkoord niet streng genoeg is.

Dat er veel verdeeldheid is over de aanpak van de opvangcrisis was te verwachten, maar de verdeeldheid binnen de partijen lijkt de samenwerking tussen de coalitiepartijen de laatste weken parten te spelen. En dat terwijl het kabinet met meerdere crises tegelijkertijd kampt en voor belangrijke beslissingen staat.

En daarom praat ik vandaag over de stelling: Er is geen tijd om oeverloos te discussiëren over het asielakkoord.

Wat vind jij? Moeten partijleden áltijd kritiek kunnen leveren op gemaakte compromissen of moet er in crisistijd wat meer naar het algemene belang worden gekeken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie