Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat de EU 15 procent gasbesparing eist'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat de EU 15 procent gasbesparing eist'

Het wordt spannend dit najaar. Met alle onzekerheden op de gasmarkt is het maar de vraag of de Europese Unie de winter warmpjes doorkomt zonder Russisch gas. Daarom komt de Europese Commissie vandaag met een noodplan: lidstaten moeten in de wintermaanden 10 tot 15 procent minder gas verbruiken dan in de vijf jaar daarvoor. De Commissie wil mogelijk overgaan tot dwang als lidstaten zich er niet vrijwillig aan houden.

Daarom is vandaag de stelling: 'Het is goed dat de EU 15 procent gasbesparing eist'

Begrijp je dat de EU dit voorstel doet en mogelijk over wil gaan tot dwang? Is het wel eerlijk voor de lidstaten die helemaal niet afhankelijk zijn van Russisch gas? En: maak je je zorgen over of jij de winter wel warm doorkomt? Probeer jij al gas te besparen en hoe dan? Of moeten we uit nood misschien toch die Groningse gaskraan weer wat opendraaien?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie