Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet mensen snel compenseren voor de gestegen prijzen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet mensen snel compenseren voor de gestegen prijzen'

Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen steeds verder in Europa en dus ook in Nederland.


De benzineprijs stijgt met ruim 6 cent tot boven de 2,40 euro, de Europese gasprijs is naar een nieuw record gestegen en ook de dagelijkse boodschappen worden duurder door de stijging van bijvoorbeeld de graanprijs.

Het kabinet kan deze stijging compenseren, onder meer door de benzineaccijnzen te verlagen of lage inkomens te ontzien door de uitkeringen te verhogen.

Hoever moet het kabinet gaan? En in hoeverre heeft compensatie zin? Want het verlagen van de accijnzen kan uiteindelijk weer leiden door prijsstijgingen. Heb je zorgen over de stijgende prijzen en kom je financieel in de knel?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie