Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Wat is er nodig om ongelijkheid in Nederland écht aan te pakken?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Wat is er nodig om ongelijkheid in Nederland écht aan te pakken?'

Heet je Charlotte, Roderick of Laura? Zie je er gezond en knap uit, en is je netwerk goed? Dan bezit je over eigenschappen die je hoger op de sociaaleconomische ladder kunnen brengen dan wanneer je ze niet hebt. Dat stelt het Sociaal Cultureel Planbureau vandaag. 1 op de 6 mensen in Nederland heeft een achterstand en de ongelijkheid is hardnekkig.

Toch worden de oplossingen nog te veel gezocht in economische factoren en zelfredzaamheid. Daarom pleit het SCP voor een bredere kijk op ongelijkheid.

Wij nemen alvast een voorschot en vragen je daarom: Wat is er nodig om de sociale ongelijkheid in Nederland écht aan te pakken?

Wat heb jij nodig? Is het geld, sociale ondersteuning, meer contacten, een gemengder schoolsysteem? Heb je zelf het idee dat je verder had willen komen in het leven maar daarvoor geen mogelijkheden zag of kreeg? Of help je mensen met het maken van een netwerk of bijvoorbeeld bij sollicitaties?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie