Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten meer gaan betalen voor vlees'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten meer gaan betalen voor vlees'

Jumbo stopt als eerste supermarkt met aanbiedingen op vers vlees. Dat betekent dan dus wel dat een vers stukje vlees op je bord per saldo duurder gaat worden. Wakker dier is blij met de stap van Jumbo: "Vleesaanbiedingen drijven de verkoop van vlees enorm op. En de dieren betalen de prijs met slechte leefomstandigheden. Wakker Dier roept andere supermarkten op om het goede voorbeeld van Jumbo te volgen."

De stelling vandaag is: We moeten meer gaan betalen voor vlees

Ben je iemand die altijd de folders doorspit naar vlees in de aanbieding? Of vind je dat we gewoon een reële prijs moeten betalen voor ons lapje vlees? Wat ligt er straks op jouw bord: ga je meer plantaardig eten, of kleinere porties om niet duurder uit te zijn? Of ga je bezuinigen op andere dingen in het huishouden om toch maar gewoon je stukje vlees te kunnen krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie