Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Harde muziek moet wettelijk aan banden worden gelegd'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Harde muziek moet wettelijk aan banden worden gelegd'

Suizen, een bromtoon of een hoge piep. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de 12- tot en met 18-jarigen risico loopt op gehoorschade. De problemen ontstaan door harde muziek in concertzalen, maar ook door het luisteren naar harde muziek via oortjes.

De Gezondheidsraad wil daarom dat het maximale geluidsniveau voor muziek omlaag gaat van 103 naar 100 decibel. In de praktijk komt dat neer op een halvering van het geluidsniveau.

Daarom is vandaag de stelling: 'Harde muziek moet wettelijk aan banden worden gelegd.'

Stoor jij je aan harde muziek op festivals en in concertzalen? Of denk je dat het beschermen van je gehoor, bijvoorbeeld met oordoppen, eigen verantwoordelijkheid is en een wettelijke verlaging moeilijk te handhaven is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie