Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Europa moet snel helemaal stoppen met Russisch gas'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Europa moet snel helemaal stoppen met Russisch gas'

Amerika en Groot-Brittannië maakten eerder deze week bekend te stoppen met de invoer van olie en gas uit Rusland. Voor de Europese Unie is een direct ingaande boycot een brug te ver. Europa wil nog dit jaar twee derde minder Russisch gas gaan gebruiken. Maar wat als Rusland de kraan dichtdraait? Welke mogelijkheden heeft Europa om de afhankelijkheid van Rusland tóch sneller omlaag te brengen?


Daarom vandaag de stelling: Europa moet snel helemaal stoppen met Russisch gas.

Woon je in Groningen en denk je dat de optie van het openen van de Groningers gaskraan weer op tafel moet liggen? Maak je je zorgen over de afhankelijkheid van Russisch gas en zet je de kachel sinds kort een graadje lager?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie