Stand.nl

Stand.nl: 'De overheid moet problematische schulden van burgers overnemen'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet problematische schulden van burgers overnemen'

In Nederland leven ruim 600 duizend huishoudens met problematische schulden. De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) pleit daarom voor een ‘nationale saneringsopgave’. Met een groot fonds van de overheid moeten burgers van problematische schulden worden verlost.

Een belangrijk argument is dat de schuldenproblematiek grote gezondheidsproblemen veroorzaakt. De overheid zelf is voor een belangrijk deel debet aan de schuldenproblematiek, met de toeslagenaffaire als belangrijkste voorbeeld. Het rapport 'Van schuld naar schone lei' wordt vandaag aan minister Carola Schouten aangeboden.

Daarom praat ik over de stelling: De overheid moet problematische schulden van burgers overnemen

We willen vanochtend graag van jou horen hoe jij worstelt met het betalen van de rekeningen? Heb je daar stress van en zou zo'n nationale saneringsopgave een uitkomst zijn? Raak je de weg kwijt in de wirwar van regelingen?

Of vind je het te makkelijk om weer naar de overheid te kijken en zijn schulden je eigen verantwoordelijkheid die je ook zelf weer moet oplossen?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie