Stand.nl

Stand.nl: 'Het ontbreekt aan politieke wil om voldoende opvangplekken voor vluchtelingen paraat te hebben'

KRO-NCRV
foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het ontbreekt aan politieke wil om voldoende opvangplekken voor vluchtelingen paraat te hebben'

Het is opnieuw crisis in de asielopvang. Na de opvangcrisis in 2015 en 2016, was het sentiment: dit moet niet meer opnieuw gebeuren.

Toch zijn er nu te weinig plekken en slapen vluchtelingen op de grond.

Daarom praten we over de stelling: 'Het ontbreekt aan politieke wil om voldoende opvangplekken voor vluchtelingen paraat te hebben'.

In de opvanglocatie in Ter Apel is plek voor 275 mensen. De verwachting was dat dit aantal zou stijgen naar 750 personen. Burgemeester Velema eiste eerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het Rijk dat ze onmiddellijk voor crisisnoodopvang zouden zorgen. Het COA blijkt niet voldoende berekend op een grote toestroom van asielzoekers. Wel zegt het COA te onderschrijven dat de opvang in Ter Apel niet meer verantwoord is.

Vind jij dat de politiek meer moet doen? Staat het überhaupt wel genoeg op de politieke agenda en is de wil er om iets te veranderen? Moet er structureel een oplossing komen? En hoe sta jij tegenover een AZC in jouw gemeente?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie