Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten allemaal minder gas verbruiken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten allemaal minder gas verbruiken'

Er dreigt een acute gascrisis in Europa nu Poetin heeft geëist dat afnemers van Russisch gas in roebels betalen. Vanaf deze maand wordt mogelijk de gaskraan dicht gedraaid voor buitenlandse kopers die dat niet doen.

Dat zei Poetin gisteren in een tv-toespraak. Veel landen lieten direct weten dat zij dat niet van plan zijn.

Het kabinet vindt het nog niet nodig om het zogenoemde gasnoodplan te activeren, maar begint wel morgen met een voorlichtingscampagne die huishoudens en bedrijven oproept veel zuiniger te worden met gas en elektriciteit.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: We moeten allemaal minder gas verbruiken

Wat doe jij om minder energie te verbruiken? En vind je ook dat je dat móet doen? Of heeft het bedrijfsleven veel meer impact? En zou er niet veel meer moeten worden gekeken hoe we minder afhankelijk kunnen worden van Russisch gas?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie