Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ik ga stemmen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ik ga stemmen'

Wij mogen als eerste: ruim 13 miljoen Nederlanders kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Het aantal mensen dat dit daadwerkelijk gaat doen ligt aanzienlijk lager. Gemiddeld is de opkomst voor de Europese verkiezingen 37 procent.

Terwijl er behoorlijk wat op het spel staat. Welke kant gaat dit continent op met de landbouw? Hoe beschermen we de natuur? Is Europa de komende jaren in staat op economisch gebied een vuist te maken tegenover grootmachten China en Amerika?

De stelling is vandaag: Ik ga stemmen.

Wat doe jij? Hoe belangrijk vind je deze verkiezingen? Waarom sta je vandaag wel, of juist niet, met het rode potlood in het stembureau?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ik ga stemmen

Ja

94%

Nee

6%

Ster advertentie
Ster advertentie