Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De spreidingswet blijkt helaas bittere noodzaak'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De spreidingswet blijkt helaas bittere noodzaak'

1 op de 3 gemeenten in Nederland vangt al jaren géén asielzoekers op. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Noord. Vandaag en morgen buigt de Eerste Kamer zich over de spreidingswet, die ervoor moet zorgen dat de opvang van asielzoekers eerlijker wordt verdeeld over Nederland. Op dit moment is de situatie in aanmeldcentrum Ter Apel schrijnend, omdat mensen die daar aankloppen voor asiel niet snel genoeg in een andere gemeente worden opgenomen.

Daarom is de stelling vandaag: 'De spreidingswet blijkt helaas bittere noodzaak'

Wat vind jij? Moet de opvang van asielzoekers koste wat kost een eigen afweging van een gemeente blijven? Of is gedwongen eerlijk verdelen over het land op dit moment noodzakelijk om humane opvang te kunnen bieden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie