Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet meer controle komen op langdurig medicijngebruik'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet meer controle komen op langdurig medicijngebruik'

De Patiëntenfederatie wil dat mensen die langdurig medicijnen slikken één keer per jaar een gesprek hebben met de huisarts daarover. Volgens de federatie is het gevaarlijk als mensen jaar in jaar uit herhaalrecepten aanvragen. Het kan leiden tot nierschade, leveraandoening en ernstige knieproblemen.

Elf miljoen mensen in Nederland slikken medicijnen en één op de zes heeft daar nooit contact over met bijvoorbeeld de huisarts. Dat moet anders, volgens de federatie.

Daarom de stelling: 'Er moet meer controle komen op langdurig medicijngebruik'

Slik je langdurig medicijnen en heb je daarover regelmatig contact met bijvoorbeeld de huisarts? Heb je klachten vanwege langdurig medicijngebruik? Of ben je huisarts en vind je dit een goed idee of juist niet? Dan horen we graag van je.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie