Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De vrijwillige ouderbijdrage moet worden afgeschaft'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De vrijwillige ouderbijdrage moet worden afgeschaft'

Verschillende ouder-, leerlingen- en onderwijsorganisaties willen dat de vrijwillige ouderbijdrage op scholen wordt afgeschaft. Met die bijdrage worden bijvoorbeeld schoolreisjes, een bezoek aan de kinderboerderij of het kerstdiner betaald.

Maar niet alle ouders kunnen die bijdrage betalen en dat betekent dat extra activiteiten op scholen niet altijd kunnen doorgaan. Het zorgt bovendien voor verschillen tussen scholen met kinderen uit rijkere of juist armere buurten. De organisaties vinden daarom dat niet de ouders, maar de overheid per leerling een extra bedrag moet betalen, zodat die extra activiteiten wel kunnen doorgaan.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'De vrijwillige ouderbijdrage moet worden afgeschaft'.

Hoe gaat dat bij jou? Zit je met je handen in het haar als de rekening voor de ouderbijdrage weer binnenkomt omdat je die rekening niet kunt betalen? Zorgt dat voor ongemakkelijke situaties? En hoe hoog is de drempel om aan te kloppen bij school als betalen echt niet gaat?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie