Stand.nl

Stand.nl: 'Gehackte bedrijven moeten cybercriminelen nooit losgeld betalen'

KRO-NCRV
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gehackte bedrijven moeten cybercriminelen nooit losgeld betalen'

Een grote tandartsketen heeft twee miljoen euro aan losgeld betaald, omdat cybercriminelen persoonsgegevens in handen hadden, meldt de Volkskrant deze week. Met het betalen van losgeld, worden er geen persoonsgegevens openbaar gemaakt, zo is de afspraak. Ook winkelketen CASA maakte gisteren bekend te zijn getroffen door een ransomwareaanval en dat persoonsgegevens van klanten en personeelsleden zijn uitgelekt.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Gehackte bedrijven moeten nooit losgeld betalen aan cybercriminelen

Er is veel kritiek op deze gang van zaken, omdat experts zeggen dat je eigenlijk nooit moet betalen. Het zou cybercriminaliteit in de hand kunnen werken.

Heb jij wel eens te maken gehad met een hack? Als ondernemer of als klant? En is het te makkelijk om te zeggen dat je gewoon niet moet betalen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie