Stand.nl

Stand.nl: 'WK-reclames zijn dit toernooi een slecht idee'

KRO-NCRV
foto: schermopname Jumbofoto: schermopname Jumbo
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'WK-reclames zijn dit toernooi een slecht idee'

Supermarktketen Jumbo stopt met het uitzenden van een WK-reclamespotje waarin dansende bouwvakkers te zien zijn. Het besluit van Jumbo volgde na verontwaardiging op onder andere social media. Bij de bouw van de WK-stadions zijn voor zover bekend duizenden doden gevallen. Dit roept de vraag op of het niet beter is om helemaal geen WK gerelateerde reclames uit te zenden.

Vandaag in Stand: WK-reclames zijn dit toernooi een slecht idee

Onder andere gokbedrijf Betcity heeft net een WK-reclame gelanceerd. Ook TOTO heeft eerder al laten weten dat het reclame gaat maken rondom het WK.

Is het ongepast om WK reclames te maken als het in een land wordt gehouden waar mensenrechten worden geschonden? Of kan op een correcte manier nog steeds reclame worden gemaakt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie