Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Bijles mag niet alleen voor de rijken zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Bijles mag niet alleen voor de rijken zijn'

Kinderen van rijke ouders krijgen massaal bijles en dat werkt ongelijkheid in de hand, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Want wie uit een arm gezin komt, kan die extra begeleiding vaak helemaal niet betalen. Zo haalt in Pekela nog geen 30 procent van de basisschoolleerlingen streefniveau bij rekenen, terwijl dat in Wassenaar al bijna 65 procent is.

Maar tegelijkertijd zijn er grote zorgen over de kwaliteit van onze scholen en holt het taal- en rekenniveau van onze kinderen achteruit. Is het daarom niet terecht dat ouders manieren zoeken om hun kinderen te laten bijspijkeren?

De stelling vandaag is: 'Bijles mag niet alleen voor de rijken zijn'

Wat vind jij? Regel jij wel extra bijles voor je kind of doe je dat uit principe niet? En waarom? Misschien wíl je wel extra begeleiding voor je kind, maar kun je dat niet betalen? Of wordt er al bijles geregeld op de school zelf? We zijn erg benieuwd naar je ervaring!

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie