Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Peilingen hebben te veel invloed op deze verkiezingen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Peilingen hebben te veel invloed op deze verkiezingen'

Nog één dag tot de verkiezingen en de spanning stijgt tot grote hoogte. Want met de opmars van Wilders in de peilingen overwegen veel kiezers om toch strategisch te gaan stemmen. Vóór één van die rechtse partijen (VVD of PVV) of juist daartegenin: op GroenLinks-PvdA om links de grootste te maken. Maar maken we daarmee de peilingen niet té belangrijk?

Daarom is de stelling vandaag: 'Peilingen hebben te veel invloed op deze verkiezingen'

Wat vind jij? Zouden we in die laatste fase van de campagne peilingen moeten verbieden, zodat iedereen in het stemhokje echt z'n politieke hart volgt? Of is het juist goed dat we weten wat er op het spel staat zodat je met je stem de koers van het land mede kan bepalen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie