Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De internationale gemeenschap moet veel meer doen om de mensen in Gaza te helpen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De internationale gemeenschap moet veel meer doen om de mensen in Gaza te helpen'

De 27 leiders van de Europese Unie willen de Israëlische regering oproepen af te zien van een grondoperatie in Rafah. "Zo'n operatie zou verwoestende humanitaire gevolgen hebben en moet worden vermeden", is te lezen in de concepttekst die vandaag moet worden aangenomen op de EU-top in Brussel. De vraag is of Israel onder de indruk is van zo'n oproep. En bovenal dringt de tijd. De Verenigde Naties hebben deze week gewaarschuwd dat er een grote hongersnood dreigt als Israël het offensief doorzet. Nu al sterven mensen in Gaza van de honger.

De stelling van Stand.nl is vandaag: De internationale gemeenschap moet veel meer doen om de mensen in Gaza te helpen

Vind jij dat de EU te weinig doet om de situatie voor de Gazanen te verbeteren? En hoe moet dat dan? Meer druk uitoefenen op Israel, of het opleggen van sancties? Of ben je bang dat de band met Israel in gevaar komt?

Laat het ons weten in de community of te bellen naar 0800 - 1101.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie